Gå direkt till textinnehållet

Filt tecknar avtal med Journalistförbundet

Produktionsbolaget Filt har nu tecknat kollektivavtal med Journalistförbundet. Filt gör program för bland annat Sveriges Radio och Sveriges Television.

I och med kollektivavtalet får Journalistförbundets medlemmar på Filt rätt till bland annat övertidsersättning, avtalspension, avtalsenlig lön och föräldralön med mera.

När ett medieföretag som sysslar med dagstidningsproduktion ansluter sig till arbetsgivarorganisationen Medieföretagen gäller kollektivavtalet med Journalistförbundet med automatik.

För företag som omfattas av tidskrifts- och etermedieavtalet krävs en särskild åtgärd, så kallad inkoppling, för att kollektivavtalen ska gälla. Det är denna åtgärd som nu skett mellan Journalistförbundet och Medieföretagen gällande produktionsbolaget Filt.

Sedan tidigare har SMT Radio också inkopplats och Journalistförbundet har hängavtal med produktionsbolaget Massa Media som gör radio.

Journalistförbundet här ambitioner att teckna kollektivavtal med alla medieföretag som bedriver journalistisk verksamhet.

Medieföretagen är en sammanslagning av Medie- och Informationsarbetsgivarna (MIA), Tidningsutgivarna (TU) och SRAO, public serviceföretagens arbetsgivarorganisation.

Fler avsnitt
Fler videos