Gå direkt till textinnehållet

Fick lön från både News of the World och Tories

Skandalen kring News of the World blir bara större och större. Nu avslöjar BBC att en tidigare redaktör, Andy Coulson, fått pengar från tidningskoncernen samtidigt som han jobbat som talesperson för det konservativa partiet.

Andy Coulson häktades tidigare i år för inblandning i telefonavlyssningsdramat, men släpptes mot borgen. Nu rapporterar BBC att Coulson suttit på dubbla stolar, och skandalen kryper därmed ännu närmare den politiska makten.   

Andy Coulson hade redan slutat på News of the World när redaktören Clive Goodman fängslades för avlyssning. Men ekonomiskt fortsatte han att vara bunden till företaget långt efter, trots sitt nya jobb som kommunikationschef för det konservativa partiet Tories.

Med ett avgångsvederlag på flera hundra tusen pund, fortsatt tillgång till tjänstebil och sjukförsäkring började Coulson jobba för partiet. Från oppositionen yttras nu åsikter om att pengarna ska ses som en dold donation.
– Allvarliga frågor om Mr Coulsons anställning på Downing Street måste få sina svar, sa en talesperson för Labour till BBC.

Det konservativa partiet hävdar att man inte kände till avgångsvederlaget men anser inte att utbetalningarna kan klassificeras som donationer. Andy Coulson slutade sin anställning för partiet i januari.     

Fler avsnitt
Fler videos