Gå direkt till textinnehållet

F&F förlorar stöd

KK-stiftelsen slutar att ge årligt stöd till tidskriften Forskning & Framsteg. "Olyckligt", säger chefredaktör Patrik Hadenius.

Stiftelsen för kunskaps- och kompetensutveckling (KK-stiftelsen) har beslutat att säga upp sitt medlemskap i Stiftelsen Forskning & Framsteg som ger ut den populärvetenskapliga tidskriften Forskning och Framsteg. KK-stiftelsens årliga stöd om 220 000 kronor till tidningen upphör efter 2012.

– Det är inte så att vi står och faller med KK-stiftelsen. Om det skulle bli fler som hoppar av skulle vi förstås få problem, men det finns inget som tyder på det. Vi får stöd från ett femtontal organisationer, och de står tillsammans för ungefär en femtedel av våra intäkter. Det mesta av intäkterna kommer från prenumeranterna, säger Forskning & Framstegs chefredaktör Patrik Hadenius till Journalisten.

– Det är förstås olyckligt. Stöden vi får gör det möjligt för oss att inte bara styras av efterfrågan. Vi bevakar all sorts forskning och inte bara historia och astronomi som våra konkurrenter.

Forskning & Framsteg har 130 000 läsare och utkommer med tio nummer per år.

Fler avsnitt
Fler videos