Gå direkt till textinnehållet

Feministiskt perspektiv söker presstöd

Nättidningen Feministiskt perspektiv har lämnat in en ansökan till Presstödsnämnden där den söker presstöd för 2 000 prenumeranter.

I dagsläget har över 2 500 prenumeranter betalat in sin prenumeration och över 3 500 personer har registrerat sig för prenumeration, skriver Feministiskt perspektiv på sin sajt.

"Det ska bli mycket intressant att se vad nämnden gör för bedömning", säger Feministiskt perspektivs chefredaktör Anna-Klara Bratt.

"Vi menar att det finns en rad distributionskostnader kopplade till webbutgivning som inte finns för papperstidningar. Som en jämförelse kan du exempelvis trycka en tidning i tabloidformat på en tryckpress från början av 90-talet eller ännu äldre, men du kan inte använda motsvarande webbpubliceringsverktyg för att nå ut till dagens webbkonsumenter. Funktioner, krav och möjligheter ställer ständiga krav på vidareutveckling", fortsätter hon.

Presstödsnämnden kommer att behandla ärendet den 21 september. Tidigare har Politiken.se fått 55 procent av ett presstöd för sin webbutgivning, skriver Feministiskt perspektiv.

Fler avsnitt
Fler videos