Extra bevakning vid
Stora journalistpris-galan

19 november, 2015

I kväll samlas flera av landets tyngsta journalister i Stockholm för utdelningen av Stora journalistpriset. Efter det senaste dygnets händelser har man fått extra förstärkning av Säpo och polisen kring arrangemanget.

I kväll ska vinnarna koras i klasserna avslöjande, berättare, förnyare och Lukas Bonniers stora journalistpris i Stockholm. Såklart med en stor samling av Sveriges tyngsta journalister på plats. Efter höjningen av hotnivån i Sverige från en trea till en fyra, och den senaste tidens terrorhändelser i Frankrike, så får nu Stora journalistpriset en större säkerhetsapparat.  

– Ja, absolut, vi har ökad säkerhet, säger Viveca Nordström, projektledare för Stora journalistpriset till Journalisten.  

Vad har ni gjort?
– Det går vi inte ut med, men vi har vidtagit nödvändiga åtgärder tillsammans med polisen och Säpo. Så vi har extra förstärkning.

Det var aldrig tal om att flytta evenemanget?
– Det finns ingen hotbild mot oss så, nej det har det inte.

Kan man känna sig trygg om man deltar i kväll?
– Jag tror alla känner en viss oro efter allt som hänt, men vi gör allt vi kan för att ingen ska behöva känna sig orolig.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies