Gå direkt till textinnehållet

Expressen stuvar om i nyhetsorganisationen

Anna Lindwall och Christofer Brask är editionschefer för den nya riksredaktion som ska göra editionerna GT och Kvällsposten när sidproduktionen av Expressen, GT och Kvällsposten centraliseras i Stockholm från den 1 december. Marika Wischman och Marcus Wallén är editionschefer för editionen Expressen.

På sin blogg presenterar Expressens chefredaktör Thomas Mattsson den nyhetsorganisation som i uppfartsstarten ska ha det direkta "operativa ansvaret för morgondagens tidning" under våren. Sedan tidigare är Anna Rastner editionschef för Expressen TV och Alexandra Forslund och Mattias Lundell editionschefer för Expressen.se.

På editionen Expressen är är Sofia Johansson och Andreas Johansson skiftgående chefer på natten och på dagen är Annsofie Näslund och Malin Roos nyhetschefer. Kvar sedan tidigare är Lina Modin som bidrädande editionschef och Christina Lundell som biträdande nyhetschef.

"Så här blir det alltså nu. Men det enda man kan vara säker på är väl att exakt så här lär det knappast bli. Omvärlden låter sig sällan styras av våra bemanningsplaner och för ett år sedan hade ingen kunnat förutse en Tsunami i Japan, den arabiska våren med uppror och inbördeskrig i land efter land eller terrorattackerna i Norge",skriver Thomas Mattsson.

Fler avsnitt
Fler videos