Gå direkt till textinnehållet

Expressen och Frida Sundkvist har gjort upp

Avskedandet av grävreportern Frida Sundkvist kommer inte gå till central förhandling. Parterna har träffat en överenskommelse.

I slutet av januari avslutades de lokala förhandlingarna mellan Journalistförbundet och Expressen om tidningens avskedande av grävreportern och visselblåsaren Frida Sundkvist i oenighet.

”Jag ser ingenting annat framför mig än att vi självklart kommer att begära central förhandling”, sade Journalistförbundets chefsjurist Katarina Dahlskog då till Journalisten.

Sedan dess har dock parterna nått en överenskommelse.

”Överenskommelsen innebär att tvisten mellan Journalistförbundet och Expressen har avslutats. Parterna är överens om att inte ytterligare kommentera innehållet i överenskommelsen”, kommenterar Expressens chefredaktör Klas Granström saken till Journalisten.

– Vi har en överenskommelse. Jag tycker att det är jätteskönt att gå vidare och att det inte blir central förhandling, säger Frida Sundkvist.

– Nu kan jag äntligen lägga det här bakom mig. Men jag hoppas att Expressen förstår allvaret i att de valde att avskeda reportern som visselblåste om tystnadskulturen på tidningen, så att ingen annan utsätts igen.

Frida Sundkvist sade i december nej till tre månadslöner i förlikning för en överenskommelse om ömsesidigt avslutande av anställningen.

Fler avsnitt
Fler videos