Gå direkt till textinnehållet

Avskedandet av Sundkvist till central förhandling

Den lokala förhandlingen om Expressens avskedande av reportern Frida Sundkvist avslutades idag i oenighet. ”Vi kommer självklart att begära central förhandling”, säger Journalistförbundets chefsjurist Katarina Dahlskog.

Grävreportern Frida Sundkvist gick den 10 december ut med att hon varslats om avsked av Expressen efter att hon  anonymt läckt uppgifter om ett misstänkt sexuellt övergrepp till tidningen Dagens ETC.

Vid en överläggning några dagar senare erbjöd Expressen tre månadslöner i förlikning för en överenskommelse om ömsesidigt avslutande av anställningen, ett bud Frida Sundkvist sade nej till.

Journalistförbundet hävdar att företaget inte har laglig grund att avskeda Frida Sundkvist, och idag skedde en lokal förhandling. Som avslutades i oenighet.

Annons Annons

– Jag ser ingenting annat framför mig än att vi självklart kommer att begära central förhandling, säger Journalistförbundets chefsjurist Katarina Dahlskog.

Expressens ledning har hela tiden förnekat att Frida Sundkvist avskedas på grund av att hon läckt uppgifter till medier, och i stället hänvisat till ”ett långdraget personalärende”. ”Att koppla detta till att Expressen skulle vilja tysta intern kritik mot publicistik och ledarskap är huvudlöst”, menade chefredaktören Klas Granström i december.

Fler avsnitt
Fler videos