En av tre chefer skippar lunchen för att hinna med jobbet
Är du en sådan som skippar lunchen för att du har för mycket att göra? Är du chef eller kvinna? Då är du långt ifrån ensam, visar en ny undersökning.
Novus har på uppdrag av Unionen genomfört en stressundersökning som visar att var tredje chef väljer att hoppa över lunchen en eller flera gånger i veckan för att de har för mycket att göra på jobbet.
Undersökningen visar även att det är vanligt att tjänstemän i chefsbefattning ställer in fritidsaktiviteter för att man är för trött efter en stressig arbetsvecka.
– Det är inte rimligt att vara så utmattad av jobbet att du inte orkar med din fritid. Även du som är chef ska ha en rimlig arbetsbelastning där det är möjligt att äta lunch och ta rast. Chefen ska inte vara utmattad vid dagens slut, säger Marina Åman, anra vice ordförande i Unionen i ett pressmeddelande.
Totalt har 2 483 personer svarat på undersökningen som också visar att så många som en av fyra kvinnor väljer att hoppa över lunchen en eller flera gånger i veckan av samma orsaker.