Gå direkt till textinnehållet

Ekspong kopierade flera texter

Enligt P4 Örebro ska Katarina Ekspong, som i dag avsade sig utgivarskapet på Nerikes Allehanda, på en blogg använt formuleringar som är identiska med artiklar som skrevs på Sveriges Radios hemsida.

P4 Örebro hänvisar till en artikel som Katarina Ekspong skrivit då hon var tidningschef på Norrtälje Tidning och som har många likheter med Sveriges Radios utrikeskorrespondent Alice Petréns text på Sveriges Radios hemsida.

Så här skriver Sveriges Radios reporter Alice Petrén:

1.
Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för Irland. I dag fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda euro-länderna i södra Europa, bland annat Portugal, rapporterar vår Sydeuropakorrespondent.

2.
Centralbanken här i Lissabon gick i dag ut med en varning om att Portugals banker löper en stor risk att inte klara sig själva, om regeringen misslyckas med att trycka ner statsutgifterna, budgetunderskottet och skulderna.

Så här skriver Katarina Ekspong dagen efter:

1.
Oron kring euron lägger sig inte, trots helgens räddningspaket för Irland. I går fortsatte räntorna upp för flera av de skuldtyngda euroländerna.

2.
Centralbanken i Lissabon varnar för att landets banker löper stor risk att inte klara sig själva om regeringen misslyckas med att trycka ner statsutgifter, budgetunderskott och skulder. Det gäller att inte förbygga sig. Åtminstone inte på lånade pengar. Är det kanske kontentan- även för Norrtälje?

 

Alice Petréns artikel:

Katarina Ekspongs artikel:

 

 

 

 

 

Fler avsnitt
Fler videos