Egor Putilov
lämnar SD

26 september, 2016

Egor Putilov, som arbetat för flera svenska nyhetsredaktioner under pseudonym, har sagt upp sig från sin tjänst hos Sverigedemokraterna.

Efter Aftonbladets avslöjande om att Egor Putilov egentligen är Alexander Fridback, anställd på SD:s riksdagskansli, har han nu valt att säga upp sig från SD.

”Som person med ryskt ursprung blev jag ett lätt sätt att attackera SD och kleta Putin på dem. Tyvärr krävs inte mer i dagens medie-Sverige.” skriver Alexander fridback i ett mejl till Aftonbladet.

Han skriver också att han inte fått någon chans att försvara sig mot vad han anser är grundlösa anklagelser. En beskrivning som Aftonbladets ställföreträdande ansvariga utgivare Lena Mellin inte håller med om.

– Vi har ställt frågor till honom och han har svarat. Han har fått svara på alla frågor men har inte velat svara på de flesta. Vi har skött detta efter konstens alla regler men det är klart att han inte gillar att bli avslöjad, säger hon till Aftonbladet.

Alexander Fridback har skrivit i flera svenska tidningar under pseudonymerna ”Egor Putilov” och ”Tobias Lagerfeldt”, däribland Expressen, Aftonbladet, SR, Dagens Media, Dagens Samhälle och Arbetet.

Som Journalisten tidigare skrivit jobbade han i en vecka på Radio Sweden innan SR:s säkerhetsavdelning fattade misstankar om honom och spärrade hans passerkort. Alexander Fridback har fortfarande inte lämnat tillbaka kortet, och SR har polisanmält händelsen.

 

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies