Gå direkt till textinnehållet

Egmont Publishing ökar vinsten

Den internationella mediekoncernen Egmont gjorde ett resultat före skatt (EBT) på 665 miljoner kronor 2016. Egmont Publishing ökade sin vinst, till 377 miljoner kronor.

Det framgår av bolagets årsbokslut som blev offentligt i dag. Egmont ökar resultatet i tre av fyra av sina divisioner: Nordisk Film, Egmont Publishing och Egmont Books.

Däremot minskade vinsten för norska TV2 rejält, bland annat på grund av dyra sporträttigheter. Totalt minskar Egmont sitt rörelseresultat före räntor och avskrivningar (EBITDA), från 1,8 miljarder kronor 2015 till 1,6 miljarder kronor 2016.

Egmont Publishing som ger ut tidningar och tidskrifter i fler än 30 länder ökade sitt resultat med nästan 40 miljoner kronor, till en vinst före skatt på 377 miljoner. Egmont skriver att det goda resultatet ”bygger på en stark utveckling i bland annat Norge och Sverige”.

Resultatet för den svenska delen av Egmont Publishing kommuniceras först senare den här veckan.

Journalisten har vid flera tillfällen de senaste åren berättat om sparpaket på Egmont Publishing, senast i februari, och om förlagets kritiserade  frilansavtal.

Fler avsnitt
Fler videos