Gå direkt till textinnehållet

Dystra siffror för betalning på nätet

En brittisk marknadsundersökning ger nedslående resultat för tidningsdirektörer som hoppas tjäna pengar på sin nätpublik.

63 procent av 501 vuxna som läser nyheter på nätet föredrar egentligen att köpa papperstidningen, enligt en undersökning gjord av företaget Ipsos.

Bara 11 procent föredrar nätet. Av dessa 11 procent föredrar de flesta att betala en engångsavgift för en mobil applikation medan 3 procent föredrar månadsvis prenumeration. Bara 1 procent vill betala per dag eller för varje artikel.

29 procent är inte beredda att betala för nyheter på nätet eftersom de föredrar papperstidningen. 21 procent av dem som ingår i undersökningen tycker inte om att läsa nyheter på skärmen.

Annons Annons

Hela 77 procent svarade att de inte är intresserade av att betala för nyhetsinnehåll på nätet.

83 procent hade haft tillgång till nyheter på webben den senaste månaden. Men ingen av de riksspridda brittiska tidningarnas nätsidor var bland de fem mest lästa. Den listan toppades av BBC News (34 procent), därnäst kom Google News (17 procent), följda av Sky News (17 procent) Yahoo! och MSN (vardera 5 procent).

(Källa: The Guardian)

Fler avsnitt
Fler videos