Domen fastställd mot Nordfronts utgivare

23 september, 2014

Domen om hets mot folkgrupp fastställs nu mot Fredrik Vejdeland, ansvarig utgivare för Svenska motståndsrörelsens hemsida Nordfront.

Högsta domstolen väljer att inte pröva hans överklagande. Vejdeland dömdes till villkorlig dom och 100 dagsböter på totalt 5 000 kronor för en artikel om Gyllene gryning i Grekland och en läsarkommentar på sajten. I artikeln framgår att Gyllene gryning inte tar avstånd från våld mot invandrare, vilket läsaren kommenterade med att det var "rätta takter".

Det var Justitiekanslern som drog Vejdeland inför rätta.

Som Journalisten berättade i juni dömdes Vejdeland i Örebro tingsrätt till fyra månaders fängelse för hets mot folkgrupp och uppvigling rörande läsarkommentarer på samma sajt, den domen är överklagad till hovrätten.

Taggar: Nordfront

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies