Domaren som stoppade reporter ska granskas

11 augusti, 2021

JO ska granska fallet när en domare hindrade en reporter på SR Jönköping från att ta upp ljud från en öppen del av en uppmärksammad rättegång. 

Journalisten har tidigare berättat att Sveriges Radio JO-anmält en domare som nekade en reporter att ta upp ljud från en öppen del av en rättegång, detta i ett uppmärksammat fall där tre tonåringar åtalats efter att en äldre kvinna dött i en brand i sitt hus utanför Nässjö.

Nu har JO beslutat att fallet ska granskas och begär bland annat svar på frågan hur hanteringen överensstämmer med bestämmelserna om anskaffarfrihet och censurförbud.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies