Gå direkt till textinnehållet

DN satsar på läsplatta i silikon

En stor del av kulturavdelningen på Dagens Nyheter ska som bekant skäras ner. Rutinerade frilansskribenter tackar för sig och i och med det minskar kostnaderna för tidningen. I dag presenterar DNs chefredaktör vad pengarna ska investeras i: En helt ny sorts läsplatta.(Uppdaterad) 

Den nya plattan är gjord av silikon, vilket innebär att det är fullt möjligt att från och med 1 maj läsa DNs kulturdel i badkaret. Läsplattan är framtagen av företaget Aquaplatta AB, som på sin hemsida beskriver produkten som en revolution inom tidningsbranschen.

– Det här är enligt undersökningar en efterlängtad produkt hos våra läsare, säger man från DN.

Med lätta fingerrörelser bläddrar man genom tidningen som är gjord av elektroner skyddade av ett tunt lager silikon som gör den helt vattentät. Läsplattan kan enkelt rullas ihop och går naturligtvis lika bra att läsa vid frukostbordet.

Annons Annons

Även annonsörerna jublar över den nya investeringen.

– Det här öppnar upp för en helt ny kundkrets bland våra annonsörer, säger annonsdirektören på tidningen.

– Till exempel The Body Shop har redan hört av sig och vill köpa en helsida till premiärnumret, fortsätter han.

Den nya läsplattan pluggas in för att laddas upp i ett vanligt vägguttag och DN Kultur laddas hem automatiskt varje morgon via bluetooth direkt från internet.

– Styrkan i den här produkten ligger i användarmöjligheterna, man kan ju till och med läsa tidningen under vattenytan. Ja, om har ett cyklop vill säga, säger chefredaktören.

Journalistklubben på DN är oroad över planerna.

(Läs om fler aprilskämt här)

Fler avsnitt
Fler videos