Gå direkt till textinnehållet

DN återöppnar kommentarfälten

Efter bara en vecka väljer dn.se att öppna upp för läsarkommentarer igen. Med nya arbetssätt hos redaktionen och tekniskt stöd hoppas man skapa ett bättre debattklimat.  

Via redaktionsbloggen meddelade Björn Hedensjö, chef för dn.se, på måndagen att kommentarfunktionen nu sätts på – på vissa av artiklarna. Under den senaste veckans frånvaro av kommentarer och intensiva debatt om läsarmedverkan har man kommit fram till att detta är något eftersträvansvärt och viktigt.

Det nya arbetssätt, som ska motverka tidigare rasistiska inlägg, bygger på en högre grad av redaktionell närvaro i kommentarfälten. Därför kommer man bara att slå på funktionen på så många artiklar som man har möjlighet att moderera på ett tillfredsställande sätt.

I slutet av oktober kommer också ett inloggningssystem för att debattera i eget namn. Man tittar också på tekniska lösningar som låter läsarna betygsätta eller rösta på varandras kommenterar.

Samtidigt meddelar Upsala Nya Tidning att man inför obligatorisk inloggning för kommentarer på unt.se. De som skriver kränkande inlägg kommer att blockeras.

Fler avsnitt
Fler videos