Gå direkt till textinnehållet

De ska ta fram framtidens kvällstidning

När fokus i nyhetsarbetet flyttas till den digitala världen, måste papperstidningen få en ny roll i människors liv. Det anser Aftonbladets ledning, som nu tillsätter en projektgrupp som ska skapa framtidens tidning.- Målet är att presentera ett förslag på en ny tidning vid årsskiftet, säger Niklas Silow, som leder gruppen.

Det handlar inte längre om att attrahera nya målgrupper, utan om att få de som läser Aftonbladet idag att fortsätta, säger Niklas Silow:

– Jag tror absolut att papperstidningen har en framtid. Jag tror inte vi kommer att få se att kvällstidningarna får ökade printupplagor, men jag tror vi ska kunna bromsa den nedåtgående trenden.

Projektgruppen som Silow leder består av Marica Finnsiö, Nicke Franchell, Kristina Forsgren och Martin Hedström.

– Ett noga sammansatt lag med en kombination av gamla kvällstidningsrävar och unga, oerhört vassa formgivare. Det här gänget är perfekt för uppgiften att skapa framtidens kvällstidning, skriver Aftonbladets chefredaktör Jan Helin i ett pressmeddelande.

Gruppen kommer att göra en total översyn av både innehåll och form, men också organisation och produktionsflöden. Än så länge är Niklas Silow förtegen med vad som kan komma ur arbetet, men förändringarna kommer att märkas.

– Tidningen kommer att se helt annorlunda ut, säger Niklas Silow.  

Fler avsnitt
Fler videos