Gå direkt till textinnehållet

Dawit Isaaks familj kritisk till Free Dawit-kampanjen

"Vi vill ta hand om allt som har med pappa att göra", säger Dawit Isaaks 18-årige son Yorun Isaak till Svenska Dagbladet. Dawit Isaaks barn är kritiska till den kampanj som bedrivits för att få den fängslade svensk-eritreanske journalisten Dawit Isaak fri.

I en intervju i Svenska Dagbladet berättar familjen Isaak att den redan 2005, då Dawit Isaak släpptes fri från fängelset i Eritrea men sedan fängslades igen, ville byta strategi. Sedan Dawit Isaaks bror Esayas Isaak och Leif Öbrink bestämt sig för att fortsätta driva Dawit Isaaks sak i offentligheten, har Dawit Isaaks närmaste familj inte deltagit i Free Dawit-kampanjen.

"Vi vill inte tänka politiskt, vi vill bara att pappa ska komma hem", säger Yorun Isaak till SvD.

Dawit Isaaks dotter Bethlehem säger att det är viktigare att "skapa ett band mellan det eritreanska och svenska folket" och att svenskarna inte kan sitta här och "säga hur Eritrea ska styras". Hon anser att det har förvärrat hennes pappas situation.

Dawit Isaaks bror Esayas säger till SvD att han har förståelse för familjens tuffa situation och att "vi vill att han ska komma ut men vi har kanske olika strategier".

 

Fler avsnitt
Fler videos