Gå direkt till textinnehållet

Dags att nominera till fackförbundens journalistpris

Fackförbundspressens journalistpriser kan gå till de tidskrifter som ges ut av de fackliga organisationerna LO, Saco och TCO och deras medlemsförbund. Nu är det dags att anmäla ert bidrag.

På Fackförbundspressens dag den 27 april 2017 kommer vinnarna av Fackförbundspressens journalistpriser för 2016 års bästa journalistiska insatser att koras. Bidragen ska senast vara inne den 13 februari.

Priserna delas ut i åtta klasser:

Bästa avslöjande En nyhet eller ett grävjobb som presenterar angelägen information som inte tidigare varit känd. Kan vara fler än en artikel i ett sammanhållet tema

Annons Annons

Bästa berättande text En berättelse som fångar och berör.

Bästa förklarande text En utredande eller instruktiv text som ger insikt och/eller användbar kunskap.

Bästa kommenterande text En text som på ett övertygande och välformulerat sätt förmedlar egna åsikter eller reflektioner, till exempel en ledare eller krönika.

Bästa redigering En presentation av bild och text som lockar läsaren och effektivt förmedlar innehållet.

Bästa fotografi  Ett fotografi (en enstaka bild).

Bästa illustration En teckning, en grafik eller ett collage.

Fackliga nyheters pris Fackliga nyheters pris delas ut av föreningen fackliganyheter.nu. Fackliga nyheters pris belönar det bästa och mest innovativa sättet att använda nätets möjligheter för facklig journalistik. En redaktion kan för priset föreslå en enskild publicering, ett projekt eller en arbetsmetod. Juryn kan också välja att belöna en facklig tidningsredaktions digitala arbete i sin helhet.

Läs mer på fackliganyheter.nu hur du skickar in era bidrag.

Fler avsnitt
Fler videos