Gå direkt till textinnehållet

CNN stänger av en av sina tyngsta profiler

CNNs nyhetsankare Chris Cuomo stängs av på obestämd tid för att han använt sina mediekontakter för att hjälpa sin sexbrottsanklagade bror Andrew Cuomo, tidigare guvernör i New York.

Åklagare i New York offentliggjorde i början av veckan ett stort antal dokument rörande förundersökningen mot Andrew Cuomo för misstänkta sexualbrott. Andrew Coumo avgick som New Yorks guvernör i augusti som direkt följd av anklagelserna.

Bland dokumenten fanns textmeddelanden mellan Andrew Cuomos försvarsadvokat och yngre bror Chris Cuomo, som är en av CNNs tyngsta profiler.

Det är dessa textmeddelanden som i tisdags fick CNN att stänga av Chris Cuomo med omedelbar verkan och på obestämd tid. Bland annat framkommer att Chris Cuomo försökt använda sina mediekontakter för att bistå storebroderns försvar. Han tog också kontakt med den prisade journalisten Ronan Farrow för att få mer information om storyn och om källor.

Annons Annons

Chris Cuomos journalistiska integritet rörande brodern har ifrågasatts flera gånger tidigare, bland annat efter att han förra året intervjuat sin bror i direktsändning och hyllat hans ledaregenskaper när virusspridningen var som värst i New York. Efter den händelsen förbjöd CNN Chris Cuomo från att rapportera om sin bror.

Fler avsnitt
Fler videos