City Skåne klandras
för rubrik om åtalad

28 juni, 2012

MEN-beslut Pressens opinionsnämnd klandrar City Skåne för att genom rubrik och inledning ha gett intrycket att en text om misshandlande män handlade om redan dömda personer. Anmälaren, som var en av männen, var inte dömd vid publiceringen.

City Skåne hade dessförinnan namngivit och publicerat en bild på mannen, en känd kulturpersonlighet i Malmö.

PON anser att rubriken "Här bor männen som slår" och inledningen "City har granskat vilka män som slår" gav ett entydigt intryck av att artikeln handlade om redan dömda personer, trots att det tidigt i texten framgick att domen mot mannen inte fallit.

PO ville fria City Skånes artikel om "männen som slår", däremot ville han fälla en krönika i City om samma man, också den anmäld. Men PON går inte på POs linje. PON tycker visserligen att det finns pressetiska invändningar att rikta mot krönikan, som kunde uppfattas som en uppmaning att agera mot anmälaren i sociala medier. Men eftersom det rör sig om en åsiktsartikel friar nämnden City vad gäller publiceringen av krönikan.

Taggar: City Skåne, PON, PO

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
MEN-beslut

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet




Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies