Gå direkt till textinnehållet

Cissi Wallin lämnar Metro efter bråk

Cissi Wallin slutar skriva krönikor i Metro efter tolv år. Orsaken är enligt Wallin att Metros ansvarige utgivare Thomas Eriksson lägger sig i vad hon publicerar i sociala medier.

I fredags publicerade Cissi Wallin inlägg på Instagram med utdrag ur mejlkonversationer och bandade samtal med Metros publisher Thomas Eriksson, där det framgår att han haft synpunkter på hennes publiceringar i sociala medier och velat sätta henne på ”paus”. Hon accepterar inte att Metro lägger sig i vad hon gör i sociala medier och uppger för TT att hon inte är intresserad av att återvända till Metro så länge Thomas Eriksson är ansvarig utgivare.

I ett mejl till TT uppger Thomas Eriksson att det fanns skäl till beslutet som Cissi Wallin inte redogjort för, men att huvudanledningen är att det uppstått en ”förtroendeskada”. Det rapporterar bland andra Dagens Nyheter.

I september lade SVT ett program som Cissi Wallin gjort på is, med anledning av att hon är anmäld för förtal av journalisten Fredrik Virtanen i sociala medier.

 

Fler avsnitt
Fler videos