Gå direkt till textinnehållet

Chefredaktör Ulf Carlsson börjar skriva igen

Ulf Carlsson håller på att flytta kartonger på Östrans redaktion. Han ska nämligen gå tillbaka som reporter efter 15 år på olika chefspositioner på tidningen. (Foto: Peo Larsson)

 

Hur kommer det sig att du börjar som reporter?

– Jobbet som chef känns inte lika inspirerande och roligt som tidigare. Jag har alltid sagt att det är viktigt att man har kul på jobbet. Att skriva är väldigt kul, så nu övergår jag till att göra det jag tycker är roligt att göra.

När slutade jobbet som chef att vara kul då?

– Det har varit en process som pågått under en ganska lång tid. Det är också jobbigt att vara chef, det var ett ganska probleminriktad chefskap på en liten tidning med ekonomiska problem, jag fick ju rentav säga upp folk och det har ju inte varit kul.

Hur gör ni med lönen?

­– Det kommer att bli en löneförändring som vi har diskuterat och är överens om. Men jag kommer att ha en bra lön även som reporter.

Under Ulf Carlssons tid som chef på Östran så har tidningen försökt att profilera tidningens journalistik. Det har gett resultat och tidningen har fått motta diverse priser. Men Ulf Carlsson betygar att det inte ligger någon dispyt med ägarna bakom hans byte av tjänst.

Erfarenheterna av att vara chef kommer Ulf Carlsson att ta med sig in i jobbet som reporter:

– Jag kommer säkert att ha större förståelse för mina chefer i framtiden. Och så får jag lära mig att hålla de textregler som jag själv har infört på tidningen och inte skriva för långa texter.

Och Ulf Carlsson ser fram emot sina nya arbetsuppgifter.

– Att jaga nyheter, det är det jag ägnat mig åt under trettio år som journalist och det är väldigt kul. Tänk att få betalt för att vara så nyfiken som möjligt, man kan ringa upp vem som helst och vara nyfiken, och få betalt, det är fantastiskt.

Den som tar över chefredaktörskapet på Östran blir Bo Hedin, 64 år. Bo Hedin har tidigare jobbat på bland annat Aftonbladet, Svenska Dagbladet och Borås Tidning. 

 

Fler avsnitt
Fler videos