Gå direkt till textinnehållet

Bulletins förre vd polisanmäler ägaren för utpressning och hot

Tidningen Bulletins förre vd Jannik Svensson har polisanmält tidningens ägare Tino Sanandaji för utpressning, ofredande och för hot om våld. ”Det är mycket som för tankarna till en sekt”, säger Jannik Svensson till Journalisten.

Jannik Svensson tillträdde som tidningen Bulletins vd i september och är företagets tredje vd sedan starten i december 2020, efter Robert Löfgren och Pontus Tholin. I samband med konkursen i februari blev han uppsagd.

Vid lunch idag lämnade Jannik Svensson in en polisanmälan mot Bulletins ägare och styrelseordförande Tino Sanandaji för olaga hot, utpressning och ofredande.

Enligt Jannik Svensson ska Sanandaji bland annat ha hotat att slå Jannik Svensson på käften, och någon form av bevisning ska ha överlämnats i samband med anmälan.

– Min tid på Bulletin har varit uppskakande och fruktansvärt stressande. Jag mår fruktansvärt dåligt. Det är mycket som för tankarna till en sekt, säger Jannik Svensson till Journalisten.

Jannik Svensson uppger att han har tvingats begå handlingar mot sin vilja under tiden på Bulletin. Han berättar också att han bara fått ut en mindre del av sin lön varje månad.

Under intervjun riktar Jannik Svensson också flera mycket allvarliga anklagelser mot ägaren Tino Sanandaji.

– Min bedömning är att det rimliga vore att Tino får näringsförbud. Han har visat att han inte klarar av att driva företag. Det här måste få ett stopp, säger Jannik Svensson.

Varför går du ut offentligt med dessa uppgifter?
– För att jag behöver komma bort från Bulletin. Jag har försökt att gömma mig, men det har inte gått. Det måste få ett slut. Jag vill inte heller att andra människor ska utsättas för samma saker som jag fått utstå.

Journalisten har sökt Tino Sanandaji för en intervju. Han svarar per mejl:

”Jag bryr mig inte om han polisanmäler nonsens om misshandelshot, utpressning och andra absurditeter, låt de anmäla så får polisen utreda.”

Fler avsnitt
Fler videos