Gå direkt till textinnehållet

Bulletin försätts i konkurs

Stockholms tingsrätt har i dag beslutat att försätta Bulletin AB i konkurs.

I måndags hölls förhandling i Stockholms tingsrätt. Då hävdade Bulletin att bolaget inte fått några pengar av den privatperson som begärt bolaget i konkurs efter att ett påstått lån om en miljon kronor förfallit. Idag föll domen. Tingsrätten finner att den ansökande borgenären har en fordran på Bulletin AB och att bolaget är på obestånd, varför det försätts i konkurs.

Under måndagens förhandling menade Bulletin att skuldebrevet mellan bolaget och borgenären inte var giltigt eftersom dåvarande styrelseordförande Atta Tarki inte skrivit under det.

Tingsrätten finner dock att borgenären styrkt att hon ingått ett låneavtal med Bulletin företrätt av Atta Tarki och dåvarande styrelseledamoten Pontus Tholin på de villkor som anges i skuldebrevet. Hon har också kunnat styrka att hon överfört lånebeloppet, en miljon kronor, till ett av Bulletin anvisat konto. Då saknar det betydelse om någon behörig ställföreträdare för Bulletin skrivit under skuldebrevet eller inte, anser tingsrätten.

Annons Annons

Eftersom skulden är att bedöma som klar och därmed också är förfallen ska Bulletin enligt konkurslagens förutsättningar för en obeståndspresumtion anses vara insolvent, skriver tingsrätten.

Till konkursförvaltare utses advokaten Lars Ehrstedt. Bulletin ska stå för sina egna rättegångskostnader.

Journalisten söker företrädare för Bulletin. 

Bulletins styrelseordförande och delägare Tino Sanandaji uppger för Bulletin att skulden betalats och att konkursbeslutet ska överklagas.

Fler avsnitt
Fler videos