Gå direkt till textinnehållet

Brittiska tidningar minskar antalet anställda

Tidningarna Guardian och Observer kommer att minska antalet anställda journalister med runt hundra på grund av stora ekonomiska förluster.

Guardian och Observer, som ingår i Guardian Media Group, gick med en förlust på 44,2 miljoner pund förra året. För att spara sju miljoner har ledningen för tidningarna beslutat att erbjuda 70 till 100 journalister avgångsvederlag. Tidningarna har i dag 650 anställda journalister.

En anledning till de röda siffrorna är satsningen på digital publicering, som Ipad, Facebook och appar, inte har gett tillräckligt tillbaka i intäkter. Enligt Andrew Miller, VD för Guardina Media Group, hade dock intäkterna från digitala annonser ökat med 26 procent till 14,7 miljoner pund, skriver guardian.co.uk.

Varje dag når Guardian News & Media 5,8 miljoner läsare via papper och nätet. Guardian har 17 000 som prenumererar på deras Ipad-tidning.

The Guardians upplaga i juni var 211 000 exemplar, en minskning med 10 procent i jämförelse med året innan, och The Observers upplaga låg på 244 000, även det en minskning med 10 procent.

 

 

Fler avsnitt
Fler videos