Gå direkt till textinnehållet

Bonnier samlar lokaltidningarna i nytt affärsområde

Efter köpet av Hall Media samordnar Bonnier News nu Hall Media, HD-Sydsvenskan och Mittmedia i ett nytt affärsområde: Bonnier News Local. Pia Rehnquist blir publicistisk chef och Mikael Nestius affärsområdeschef. UPPDATERAD

Det skriver företaget i ett pressmeddelande på onsdagseftermiddagen.

Samordningen av Hall Media, HD-Sydsvenskan och Mittmedia syftar till att ”möta branschens utmaningar genom att utnyttja befintliga strukturer inom icke-redaktionella områden såsom IT, tech, försäljning, ekonomi och HR och därmed frigöra resurser som kan investeras i journalistik”, skriver man.

Mittmedias affärschef Mikael Nestius blir chef för det nya affärsområdet Bonnier News Local och Sydsvenskans chefredaktör Pia Rehnquist (bilden) lämnar sitt jobb för att bli publicistisk chef för affärsområdet.

Annons Annons

Vilken blir din roll, konkret?
– Konkret kommer det handla om att tillsammans med Mikael Nestius ge alla de här tidningarna bästa möjliga förutsättningar. Det görs väldigt mycket bra på alla de här tidningarna. Vi vill hitta det som fungerar, se till så att man lär av varandra. Jag hoppas väl också att jag kan vara ett bollplank i en viss sorts publicistiska frågor. Jag har varit ansvarig utgivare i många och rätt stormiga år. Jag har också jobbat mycket med HD-Sydsvenskans läsarintäkter, säger Pia Rehnquist.

Hur kommer ditt samarbete med utgivarna att se ut?
– Jag ska absolut inte lägga mig i på detaljnivå och inte vara ansvarig utgivare. Det blir första gången på många år som jag ibland kan kanske gå ifrån min mobiltelefon.

– Men det här blev precis klart, jag har inte hunnit träffa folk, och med coronan kommer det bli svårt att göra det på kort sikt, vilket jag sörjer. Jag är van från 20 år på Sydsvenskan att känna de jag jobbar med.

Hur lätt är det att lämna Sydsvenskan?
– Det har inte varit så enkelt, jag är väldigt stolt över det vi åstadkommit. Trots att det varit tufft här, med ekonomiska utmaningar, har vi har producerat otroligt mycket bra journalistik. Jag tycker på allvar att det varit ett privilegium att leda det här gänget. Men det är också något otroligt spännande och viktigt jag går till.

Ny chefredaktör och ansvarig utgivare på Sydsvenskan blir Jonas Kanje, idag chefredaktör på HD. Ny tf chefredaktör på HD blir Marcus Ekdahl, idag redaktionschef på Sydsvenskan.

Fler avsnitt
Fler videos