Gå direkt till textinnehållet

Bonnier News fryser bonusarna

Bonnier News har beslutat att frysa miljonbonusarna till ledningsgruppen för 2019.

Journalisten rapporterade i går att flera personer i ledningsgruppen för Bonnier News fått bonusar för flera miljoner kronor samtidigt som branschen befinner sig i kris och efterfrågar statligt stöd för att klara att betala löner till journalister.

Anders Eriksson, vd för Bonnier News, fick 2,4 miljoner kronor i bonus på löneutbetalningen i onsdags. Han uppgav för Journalisten att han ställde sig tveksam till att retroaktivt riva upp löneavtal, men att ledningen skulle diskutera frågan.

Nu har ledningen fattat beslut om att frysa de redan utbetalda bonusarna. Det uppger Anders Eriksson i ett sms till Journalisten:

Annons Annons

”Vi diskuterade igår frågan, som jag sa att vi skulle göra, och beslutade att retroaktivt frysa den rörliga ersättningen för 2019 med anledning av läget och i tillägg till lönesänkning och avstående från rörlig ersättning för 2020”, skriver Anders Eriksson. 

Det betyder att bonusarna ska betalas tillbaka, men att de potentiellt betalas ut längre fram ”när vi är igenom den här krisen för att hedra de anställningsavtal som företaget har ingått”, skriver han.

Frysningen omfattar bara ledningsgruppens medlemmar, inte de övriga medarbetare som har rörliga ersättningar. 

Fler avsnitt
Fler videos