Avtalsstrid mellan korsordsmakare och Egmont

18 oktober, 2023

DEBATT Egmont kräver att deras korsordskonstruktörer skriver under ett avtal som ger förlaget gratis återpubliceringsrätt – för evig tid. ”Helt orimligt”, skriver Ulf Hyltén-Cavallius, en av konstruktörerna, i en debattartikel på Journalisten.se.

Sveriges Korsordsmakare har startat ett upprop som resulterat i en protestlista undertecknad av tretton berörda konstruktörer som skickats till förlagsdirektör Marianne Gram.

”Vi är medvetna om att andra yrkesgrupper, som till exempel frilansjournalisterna, dessvärre tvingats gå med på liknande villkor. Men korsord och tidningsartiklar skiljer sig åt på en viktig punkt. Ett korsord kan återpubliceras gång på gång, år efter år, decennium efter decennium.” skriver Ulf Hyltén-Cavallius tidigare styrelseledamot i Sveriges Korsordsmakare i en debattartikel, och menar att den danska förlagsdirektören inte förstår korsordskulturen i Sverige.

Läs hela debattartikeln här: ”Egmonts nya avtal om gratis återpublicering av korsord för evig tid är helt orimligt”

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Axel Andén. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies