Arnstad till attack mot
yttrandefrihetshyckleri

22 november, 2016

DEBATT Ondskapens företrädare mordhotade och terroriserade bort Karin ”Kakan” Hermansson från regionmuseet i Kristianstad, och vi godtog opinionsstormen, skriver journalisten och författaren Henrik Arnstad i en debattartikel i Journalisten.

Henrik Arnstad drar i en debattartikel i Journalisten paralleller mellan reaktionerna på ”nazismens medverkan på Bokmässan tidigare i år” och Karin ”Kakan” Hermanssons inställda invigningstal på regionmuseet i Kristianstad.

”Det är otäckt att se hur lätt vi godtog det faktum att en opinionsstorm av hat och hot i praktiken kan avskaffa allas vår yttrandefrihet i detta land. Hur tyst det blev”, skriver han och frågar var de som försvarade Nya Tiders medverkan på Bokmässan i yttrandefrihetens namn befinner sig när ”Kakan” Hermanssons yttrandefrihet kränks.

”Som det ser ut i dag engagerar sig demokratin enbart för politiken att mörda Europas judar”, skriver Henrik Arnstad i debattartikeln.

DEBATT

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies