Gå direkt till textinnehållet

”Årets mediehändelse är valet”

Khaled Alesmael, journalist och författare, lyfter fram Karin Mattisson på Uppdrag granskning som Årets journalist och tycker att valet och regeringsbildningen är Årets mediehändelse.

Årets scoop: Mordet på Jamal Khashoggi på Saudiarabiens konsulat i Istanbul.  Det är ett hot mot den journalistiska friheten i hela världen, inte bara i Mellanöstern och Gulfstaterna.

Årets journalist: Karin Mattisson på Uppdrag granskning. Smart, modig och vill hela tiden utvecklas. Hon går på djupet i utfrågningarna utan att irritera tittarna.

Årets flopp: Realityserien Madame Deemas underbara resa i SVT. Jag har sett det här programmet flera gånger, men hittar fortfarande inte kopplingen mellan syriska flyktingar och Madame Deema. Ingen av de svensksyrier jag frågat kan relatera till programmet. Trovärdigheten sjunker också av att hon inte är den stjärna hon presenteras som.

Annons Annons

Årets flipp: Alexander Mahmouds reportage om Iryna som förlorade sitt ben i terrorattentatet på Drottninggatan är det bästa jag läst på hela året.

Årets mediehändelse: Valet och regeringsbildningen, och utan tvivel Brexit.

Årets citat: ”Självklart betyder Brexit att något är fel i Europa. Men Brexit betyder också att något var fel i Storbritannien.” Jean-Claude Juncker.

Fler avsnitt
Fler videos