Gå direkt till textinnehållet

”Årets flipp var tidskriften Frida”

Thomas Arnroth, reporter på KIT och utsedd till Årets journalist av Sveriges Tidskrifter, tycker att Fridas två priser på tidskriftsgalan var Årets flipp.

Årets scoop: Macchiarini-dokumentären, mest för att den visade komplexiteten hos ”skurken”; charmerande, smart – och fullständigt samvetslös.
Årets journalist: Magda Gad. Att Facebook-lajva från ett tält i Mosul är ju inte bara viktigt – det är urfränt.
Årets flopp: Kårens kollektiva misslyckande att hänga med i vad som egentligen hände i presidentvalet i USA, trots väldigt mycket bevakning.
Årets flipp: Att Frida fick två priser på Tidskriftsgalan, grymt tungt att vinna både Årets tidskrift i print och digitalt. Älskar Frida.
Årets drev: Tycker debatten om falska nyheter och filterbubblor är så ytterligt förvirrad att jag utnämner den.
Årets mediehändelse: Utrullningen av Facebook Live. Är näppeligen optimalt utnyttjat än, men redan något man måste förhålla sig till.
Årets citat: Får bli det roligaste någon sagt till mig i en artikel i år. Thomas Ravelli om att sjunga nationalsången: ”Va, sjöng jag inte före 1992? Jag vill minnas att jag alltid har sjungit, är det sant, nu fattar jag inget. Fast jag är mer förvirrad över att du ringer på min hemtelefon, ingen ringer ju på den? Eller jo, förresten, Glenn Hysén gör det.”

Fler avsnitt
Fler videos