Gå direkt till textinnehållet

Arbetsrättslig process mot Alumaavhoppare

De medarbetare på tidningen Aluma som hoppar av till nya konkurrenten Faktum Skåne kommer att stämmas. Det säger Alumas nytillträdde ansvarige utgivare till Sydsvenskan.

Som Journalisten tidigare har berättat har gatutidningen Alumas chefredaktör och delar av personalen sagt upp sig från Aluma i Malmö. Avhoppen var en följd av att ägarorganisationen rekryterat en vice VD och ansvarig utgivare som i många år arbetat som marknadschef för Livets ord.

I förra veckan meddelade Göteborgs gatutidning Faktum att man inom kort startar en edition i Malmö, Faktum Skåne. Delar av Alumas personal och många av försäljarna går till den nya tidningen.

I Sydsvenskan berättar Alumas nytillträdde ansvarige utgivare Johan Ericson  att han blev "djupt chockad" av beskedet om avhoppen till Faktum Skåne.

– Det blir en arbetsrättslig process av detta. Personalen har suttit och planerat en konkurrerande tidning bakom ryggen på oss och aktivt värvat säljare. Jag tror inte att det är lagligt, säger Johan Ericson till Sydsvenskan.

Fler avsnitt
Fler videos