Arbetsmiljöverket utreder Mastiff

16 juni, 2021

Arbetsmiljöverket inleder en tillsyn mot produktionsbolaget Mastiff, med anledning av att en misstänkt våldtäkt under inspelningen av Paradise hotel inte anmälts.

Det rapporterar Dagens Media.

Resterande säsong av dokusåpan Paradise hotel stoppades i våras efter anklagelserna från två kvinnliga deltagare om att en manlig deltagare utsatt dem för sexuella övergrepp under inspelningarna.

Dagens Media rapporterade i förra veckan att ingen anmälan kommit in till Arbetsmiljöverket om den misstänkta våldtäkten trots att produktionsbolaget Mastiff enligt arbetsmiljölagen kan ha anmälningsplikt.

Nu inleder Arbetsmiljöverket en inspektion inom ”övrig tillsyn” mot Mastiff, skriver Dagens Media. Inspektionen syftar till att kontrollera om Mastiff som arbetsgivare lever upp till arbetsmiljöreglerna.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies