Gå direkt till textinnehållet

Anwar Hossain har fått praktikplats i Norge

Journalisten Anwar Hossain, som fick nej i Migrationsöverdomstolen, har fått praktikplats på en tidning i Norge. Svenska och norska Journalistförbundet har hjälpt honom att få jobbet.(Foto: Tomas Ohlsson)

Anwar Hossain befinner sig nu i Oslo och väntar på arbetstillstånd så att han kan börja sin praktik på LO-Media i Norge.

– Jag är tacksam för den hjälp jag fått av journalistförbunden i Sverige och Norge, säger Anwar Hossain.

Han har sökt uppehållstillstånd i Sverige eftersom han fruktar för sitt liv om han tvingas åka tillbaka till Banglasesh, där han står anklagad för två mord som skulle ha begåtts i januari 2009 och det senare i september samma år. Migrationsdomstolen trodde inte på Anwar Hossain eftersom den anser att han ändrat i sin berättelse. Anwar Hossains juridiska ombud Simon Andersson menade att Migrationsdomstolen inte förstått att det rör sig om två olika mordanklagelser och inte att Anwar Hossain ändrat sin berättelse.

I april fick han besked från Migrationsdomstolen att han inte får uppehållstillstånd i Sverige. Han och hans juridiska ombud begärde då prövningstillstånd till Migrationsöverdomstolen. Men i september kom beskedet att Migrationsdomstolens beslut står fast.

Anwar Hossain har på sin blogg extrajudicialkillings.info skrivit om de utomrättsliga avrättningar som begås av paramilitära grupper i Bangladesh, vilket gör att han känner oro om han skulle tvingas återvända.

Fler avsnitt
Fler videos