Gå direkt till textinnehållet

Anhöriga på besök i fängelset

Martin Schibbye och Johan Persson var nöjda med vad de fick fram under försvarets rättegångsdagar. Det berättade deras anhöriga efter att i en halvtimme fått besöka de fängslade svenskarna.

Samtidigt undrade de mycket om hur omvärlden uppfattat dagarna, eftersom de sitter helt isolerade från informationsflödet och menade att det är mycket viktigt att deras fall får stor uppmärkaamhet fram till den 21 december. 

-De sade att de två veckorna som kommer nu är de viktigaste av alla, och hoppas att det verkligen blir press och uppmärksamhet på frågan, säger Karin Schibbye då hon kommer ut från Kalityfängelset.

De etiopiska myndigheterna gav Johan Persson och Martin Schibbyes anhöriga ett sent och hastigt beslut om att de till slut skulle få träffa dem i fängelset. Linnea Schibbye, Martins fru, sken upp i ett stort leende när hon fick beskedet och gav ifrån sig ett litet glädjetjut.

-Det var underbart att träffa honom sist, jag är så glad att vi får göra det igen, sade Linnea Schibbye innan besöket. Väl inne i fängelset var det "tusen frågor" när de träffade Martin och Johan.

De båda svenskarna ville veta vad som hänt, och höra omvärldens reaktioner på rättegångsdagarna. De hoppas att budskapet via deras informationshemsida går fram, och sitter frustrerade över att inte kunna göra så mycket själva.

Både Johan Persson och Martin Schibbye var enligt de anhöriga nöjda med hur försvarets dagar hade gått. Inne i fängelset var Linnea tillsammans med sin pappa Olle, Martins mamma Karin och systern Greta Schibbye. Johans mamma och pappa Kjell och Kristina var också med.

– Men vi fick bara en halvtimme. De lade besöket på lunchen, så att vi inte får vara där så länge, säger Johans mamma Kristina efteråt.

Fler avsnitt
Fler videos