Gå direkt till textinnehållet

Almqvist: ”Jag är rädd att röja Expressens källa”

Sverigedemokraternas ekonomisk-politiske talesman Erik Almqvist lämnar sina uppdrag efter Expressens avslöjande om hans rasistiska uttalanden efter en krogrunda 2010. Under presskonferensen på onsdagen uppger Almqvist att han är rädd att röja Expressens källa om han svarar på journalisternas frågor.

Expressens avslöjande om riksdagsledamoten Erik Almqvists (SD) rasistiska uttalanden på onsdagen fick Almqvist att omedelbart lämna sina poster inom partiet.

I en film som Expressen fått tag på kallar Erik Almqvist en person för ”blatte-lover” och ”babbe”. Han kallar en kvinna för ”hora”. Erik Almqvist har ända sedan 2010 hävdat att anklagelserna mot honom om bråket i juni 2010 varit falska.

I en film Almqvist själv lagt upp på nätet påstod han att anklagelserna mot honom var förtal och att ”sanningen kommer alltid fram”. I filmen finns också klipp från den film som nu Expressen kunnat publicera i sin helhet. Almqvists rasistiska uttalanden har klippts bort i den redigerade filmen.

Annons Annons

Almqvist säger på presskonferensen att han inte sett hela filmen tidigare, att han inte har något minne av de uttalanden han bevisligen har gjort, och att det är en ”tredje part” som redigerat filmen som han publicerade på nätet.

När journalisterna på presskonferensen ifrågasätter påståendet, svarar Almqvist att han inte vill gå in på vilken den tredje parten är:

– Jag är rädd att röja Expressens källa, sade Erik Almqvist på presskonferensen.

Fler avsnitt
Fler videos