Gå direkt till textinnehållet

Ålands public service öppnar för mer politisk TV-reklam

Styrelsen för Ålands radio och TV öppnar för mer politisk reklam i TV. I går beslöts att den liberale landstingsledamoten Olof Erland och Obunden samling får tillstånd att sända TV-program i Ålandskanalen inför höstens val. Tidigare har socialdemokraterna fått rätt att sända egna TV-program i kanalen.

Enligt Ålands radio och TVs sajt har styrelsen gett Olof Erland tillstånd att sända en föreläsningsserie i tre delar om "Grundläggande ekonomi" under nästa vecka.

Till Ålandstidningen säger Olof Erland att hans program ska vara en form av föreläsningar som kan jämföras med dem i svenska Kunskapskanalen och att han kommer att "ta råd från radions redaktion för att undvika all sorts reklam".

Ove Andersson, partisekreterare i Obunden samling, säger till Ålandstidningen att partiet egentligen är emot att public service-bolag som Ålands radio och TV sänder politisk propaganda men eftersom det är möjligt ska det vara lika för alla.

I dag ska Obunden samling, som ansökt om att få sända program vid fem olika tillfällen under första hälften av oktober, bestämma sig för om de ska göra egna TV-program.

 

Fler avsnitt
Fler videos