Gå direkt till textinnehållet

Aftonbladet gör ny nöjestidning

Nöjesbladet går i graven och får en ersättare i form av Femplus som får en egen rygg i tidningen. Tidningen kommer ut en dag i veckan där redaktionen slår ihop kultur- och nöjesbevakningen.

Tidningen kommer ut som en bilaga till Aftonbladets huvudtidning varje fredag och ersätter tidigare Nöjesbladet. I den nya tidningen fördjupas kvällstidningens kultur- och nöjesjournalistik.

– Våra läsare har efterfrågat ännu maffigare kultur- och nöjesläsning till helgen. I den nya tidningen finns de senaste nyheterna och nostalgi, credd och bredd, högt och lågt – skrivet med spets, humor, kunskap och värme. Nöjesbladets läsare kommer att känna igen sig och dessutom få extra allt när nu kulturen flyttar in, säger Aftonbladets nöjeschef Ylva Niklasson (bilden) i ett pressmeddelande.

 

Aftonbladets kulturchef Åsa Linderborg menar att också kultursidornas läsare kommer att känna igen sig i Femplus.

– Vi fortsätter med recensioner, samhällsdebatt och mediakritik. Men nu kan vi också ta nya grepp, med intervjuer och nya ämnesval. Jag är jätteglad att Aftonbladet satsar på sin kulturjournalistik när andra tidningar drar ner. I turbulenta tider som dessa finns ett behov av att någon förklarar och tar ställning till det som händer, säger Åsa Linderborg.

Fler avsnitt
Fler videos