Gå direkt till textinnehållet

300 har lånat ut pengar till ETC dagstidning

300 personer har tecknat sig för att hjälpa ETC att dra igång sin planerade dagstidning på papper. Pengarna behövs innan tidningen kan bli verklighet.

På onsdagskvällen var det lanseringsfest för Dagstidningen ETC. Johan Ehrenberg höll tal och slog tillbaka mot dem som inte tror på projektet.

– Vi vill inte vara i händerna på folk som säger "det går aldrig", därför behöver vi ert stöd. Vi har beskyllts för att skapa en politiserad tidning, men det är Dagens Nyheter som är politiserad. En mängd historier blir aldrig berättade. Dagstidningen ETC behövs, sa han.

Lanseringen hölls på Södra Teatern i Stockholm. Närmare 300 personer var på plats vid invigningen, det blev enligt uppgift toalt 700 personer under hela kvällen. Johan Ehrenberg lovade att lägga ut exempel på nätet om hur tidningen kan komma att se ut för att få in synpunkter från blivande läsare. 

Maria-Pia Boëthius var också en av talarna.

– I framtiden kommer vi att få göra upp med hur högerrevolutionen kunde inträffa. Sverige är Europas mest avreglerade land. Det är underbart att ETC tänker bli dagstidning. Om man skaffar sig ETC är det som att gå med i ett parti. Mainstreammedia ger en felaktig bild till svenskarna om deras land. 

Även Göran Greider talade för ETC lansering som dagstidning.

– Stockholmaren vaknar med två knockoutslag varje morgon: DNs ledarsida och SvDs ledarsida. Det som står där får också en våldsam effekt på hela det mediala fältet.

Fler avsnitt
Fler videos