2 500 dagar sedan Gui Minhai kidnappades: ”Vi är oerhört oroliga för hans hälsa”

22 augusti, 2022

DEBATT I en debattartikel i Journalisten kräver företrädare för bland andra Publicistklubben, Journalistförbundet och Svenska Pen att Sveriges regering ökar sina insatser för att få Gui Minhai fri.

Det har gått 2 500 dagar sedan kinesiska agenter kidnappade den svenske förläggaren Gui Minhai i Thailand och förde honom till Kina.

”Gui Minhai hålls idag gömd någonstans i Kina. Ingen av hans vänner eller hans familj vet var. Vi är oerhört oroliga för hans hälsa. I fyra år har varken hans familj eller svenska diplomater fått något livstecken från Gui Minhai”, skriver bland andra Publicistklubbens ordförande Robert Aschberg, Journalistförbundets ordförande Ulrika Hyllert, Svenska Pens ordförande Jesper Bengtsson och Journalistens chefredaktör Helena Giertta, i en debattartikel i Journalisten.

De kräver att Sveriges regering ökar insatserna och gör allt för att Gui Minhai ska få lämna fängelset.

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
DEBATT

Årets groda 2022

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2022 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Annons: NTM söker sommarvikarier

Ansvarig utgivare: Julia Nilsson. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies