Gå direkt till textinnehållet
Bild på författaren
Axel Andén
Chefredaktör och ansvarig utgivare

Välkommen till nya Journalisten.se!

Med den nya sajten vill vi lyfta journalistiken genom att presentera den på ett bättre sätt. Det gäller inte minst bildberättandet. UPPDATERAD

Journalisten.se fram till idag. Klicka för större bild.

Nya Journalisten.se ligger på en modern WordPressplattform vilket gör att en del som inte fungerat på den gamla sajten nu kommer att fungera automatiskt. Vi har också lyckats migrera över Journalistens 34 400 artiklar i arkivet som sträcker sig tillbaka till 1997!

Den nya sajten ska ge en bättre presentation av text och bild i nyhetsartiklar, reportage, profiler, och fördjupningar. Fotojournalistiken och bildberättande kommer äntligen till sin rätt, inte minst genom long read-formatet som vi använder för reportage och profiler.

Inloggningssystemet med två olika slags inloggningar har vi tagit bort. Däremot kommer vi så småningom att börja plusmärka artiklar igen – men det ska göras på ett användarvänligt sätt.

Annons Annons

För e-tidningen använder vi nu enbart Prenlys lösning som redan är kopplad till Journalistens app. För att kunna läsa den behöver du registrera ett konto där.

Snart ska det gå att dela artiklarna med rätt bild till inlägget (Facebooks servrar har inte indexerat ändringarna på nya sajten fullt ut ännu). Så du som har gett upp om att dela från Journalisten – börja gärna om med det på vår nya sajt! (Uppdaterad klockan 16.22: Nu funkar delning med bild även på Facebook)

Vi har behållit artikelkommentarerna men kommer att moderera hårt för att diskussionerna ska hålla en bra nivå.

Annonserna har fått en ny presentation och nya format. De platsannonser som funnits på den externa sajten Journalistkarriär har vi flyttat in till Journalisten.se

De som byggt sajten åt oss är webbyrån Tromb, där Andreas Wall (utveckling) Leo Gustafsson (design) och Niklas Sörengård (projektledare) jobbat med oss. Per Sandström på Permachine (tidigare Kollegorna) har också varit involverad i processen, liksom hela redaktionen som jobbat tillsammans med den nya sajten.

Har du några synpunkter, frågor eller önskemål? Kommentera gärna nedan!

Kommentarer

19 svar till “Välkommen till nya Journalisten.se!”

  1. Äntligen händer det något på det där stället. Vad kul! Grattis till en lyckad omgörning och till en proffsig ledning.

  2. Betydligt bättre än tidigare. Mer lättnavigerat och enklare att hitta, snyggare helt enkelt.

  3. Snyggt, lätt och snabbt! Fantastisk skillnad jämfört med tidigare! Ska bli spännande att följa utvecklingen. En sak jag reagerade på bara: Om ni lägger in reportage och profiler i toppmenyn också så blir det ännu mer tillgängligt (bra jobbat för övrigt med tillgängligheten)! Vad gör det om den snygga hamburgermenyn blir lång och måste scrollas i mobile first-designen, när den som tangentbordsnavigerar annars har lite svårt att hitta de fantastiska bildreportagen och profilerna? I övrigt: applåder!!!!

  4. Tack för alla synpunkter! Jacob: Nu är det WordPress. Aminata: Bra idé, jag håller med. Har lagt till de menyalternativen nu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *