Gå direkt till textinnehållet

Osmakligt om chilenska gruvarbetarens otrohet

33 gruvarbetare i Chile har lyckligen räddats ur djupet efter två månader lång väntan. Medierna fanns på plats för att skildra räddningsaktionen, bland annat Metro Chiles utsände reporter.

Det här är en argumenterande text. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

Metros feta rubrik 14 oktober var ”Älskarinnan på plats- hemma väntade frun”.  Frun fick veta att Yonni, räddad som nummer 21, har en älskarinna och hade därför bojkottat räddningen.  På bild syns Yonni enligt tidningen få en kyss av älskarinnan.

I Göteborgs-Posten samma dag talas om ”Triangeldrama i gruvhålet”. Men hustrun fanns enligt tidningen på plats och gav gråtande Yonni en lång omfamning samt några ord och en kyss.

Utöver det osmakliga i att i massmedierna fokuserar på en fråga om en dödshotad gruvarbetares otrohet finns några oklarheter som söker svar: Vem är det Yonni kysser på bilden, älskarinnan eller hustrun? Fanns hustrun alls på plats eller satt hon ogin och sviken hemma och väntade med brödkaveln i högsta hugg?

Annons Annons

Dessa frågor fordrar svar som vi i Intresseklubben noga kommer att anteckna.  Finns någon journalist som orkar gräva i gruvhålet?

Fler avsnitt
Fler videos