Här är åldern passé

11 januari, 2019

Det här är en argumenterande text med syfte att påverka. Åsikterna i artikeln är skribentens egna.

DEBATT Bästa Katarina Arnstad Elmblad. Det är en dyster bild av mediebranschen du tecknar, där man är passé och för gammal när man fortfarande är ung. Det är en bild jag inte känner igen mig i.

Visserligen har vi på Smålandsposten som så många andra redaktioner tyvärr sagt adjö till många kompetenta journalister de senaste åren. Men vi har också haft förmånen att kunna anställa flera nya medarbetare och kollegor. Rutinerade och nyutexaminerade. Kvinnor och män. 30- såväl som 60+. Samtliga bidrar varje dag till att vi kan leverera god journalistik digitalt och i print. 

Vi sysslar med ord, det är vårt levebröd. Och ord, inte siffror, har betydelse när vi rekryterar. Ord som kompetens, förstås och kvalitet i utförandet. Förändringsbenägenhet. Nyhetsnäsa. Gärna lokalkännedom. 

Just nu söker vi vikarier till två av våra lokalredaktioner. Åldern har ingen betydelse. Men körkort behövs. 

                                                                                     Kristina Bingström

                              Tf chefredaktör och ansvarig utgivare Smålandsposten

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet

Säg upp din prenumeration här

Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies