Gå direkt till textinnehållet

Nya Tider får ställa ut på Bokmässan

Bok & Bibliotek i Göteborg har ändrat sig och säger nu att det ingångna avtalet med Nya Tider gäller och att tidningen kan använda den monter de bokat på Bokmässan.

Bok & Biblioteks beslut att låta Nya Tider, en tidning som bland annat beskrivits som högerextrem, ha en monter på Bokmässan upprörde många andra som planerade att delta, som Journalisten tidigare skrivit om.

Efter att flera utställare ställt in sitt deltagande i protest ändrade sig arrangörerna och beslutade att Nya Tider inte skulle få delta.

Nu har Bok & Bibliotek ändrat sig igen och skriver att man efter en juridisk granskning av gällande avtalsvillkor för bokning av montrar kommit fram till att ”det ingångna avtalet med Nya Tider kommer att fullgöras och att de därmed har möjlighet att nyttja sin monter”, som det står i ett pressmeddelande.

Annons Annons

”Årets tema yttrandefrihet har ställts på sin spets. Det finns många parametrar att ta hänsyn till men nu måste vi förhålla oss till den strikt juridiska i den här frågan. Vi ser fram emot fortsatta samtal om yttrandefrihet på årets mässa,” säger Maria Källsson, VD för Bok & Bibliotek i ett pressmeddelande.

Fler avsnitt
Fler videos