Gå direkt till textinnehållet

Janne Josefsson: Jag tror på jämlikhet mellan könen

På SVT Debatt ger Janne Josefsson sin synpunkt på paneldebatten på Gräv i Göteborg. ”Jag tror på jämställdhet mellan män och kvinnor – och att alltid bemöta även de mest obekväma åsikter”, skriver Janne Josefsson.

Janne Josefsson skriver på SVT Debatt att han under fredagskvällens paneldebatt ”tog tillfället i akt att försöka få svar på några frågor som ingen annan journalist besvärat sig med att ställa till Maria Sveland. Att jag därför skulle vara en kvinnohatare som ägnar sig åt sexistisk mobbing är en märklig slutsats.”

”I forum efter forum har Maria Sveland propagerat för två ståndpunkter som jag tycker är helt oförsvarliga för en journalist. Den ena är att vi måste ”våga vägra ta debatten” i vissa frågor. Den andra är att Sveland ser Evin Rubars dokumentär Könskriget som en vattendelare inom svensk samtid som förvärrat situationen för kvinnor i Sverige.”

Jane Josefsson skriver att han tror på jämställdhet mellan män och kvinnor och på öppenhet och demokrati.

Annons Annons

”För mig innebär det att alltid bemöta även de mest obekväma åsikter och att den demokratiska debatten måste sträva efter att inkludera alla – även om åsikterna är rasistiska, kvinnofientliga eller ljusskygga.”

 

Fler avsnitt
Fler videos