Josefin Auer, reporter på Kamratposten, springer Medieruset 2021. FOTO: Tor Johnsson

”Vore kul att tävla mot DN och SvD Junior”

22 juni, 2021

Medieruset 2021 Har du inte anmält dig till Medieruset än? Då är det dags nu! Den 9 september ska mediebranschen åter träffas för att springa Medieruset på Stockholm stadion. Journalisten har pratat med några som ska springa loppet. Regerande mästare Josefin Auer, reporter på Kamratposten, är en av dem.

Du kommer att springa Medieruset i år?
– Jag ska absolut vara med, jag är helt inställd på det. Förra gången var jag själv från min redaktion. I år har jag tjatat på mina kollegor att vara med, så denna gång blir vi ett lag.

Senast Medieruset genomfördes på Stadion så vann du, med tiden 15:18. Hur tänker du som regerande mästare inför årets lopp?
– Det vore förstås roligt att ta hem titeln igen. Men det beror förstås på vilka som springer. Det är en ganska tuff bana, förra gången var första gången jag sprang den, så en fördel i år är att jag vet att den där branta backen kommer.

Är du en van löpare?
– Jag är hobbylöpare. Men löpning är mitt roligaste fritidsintresse. Jag brukar inte springa lopp så ofta, men detta år har det ju heller inte funnits några att springa. Däremot verkar det som att många har börjat springa under pandemin.

Har du några tips till oss som inte är lika snabba som du?
– Det låter kanske som en klyscha, men det viktigaste med att springa Medieruset är att det är roligt och att man gör något tillsammans. Eller så kan man komma med som hejaklack, kolla hur det är och kanske vara med nästa år? Det ÄR roligt att gå i mål på Stadion. Det är något speciellt med det.

Vilka redaktioner tycker du borde vara med i Medieruset?
– Vår moderredaktion Dagens Nyheter! Förra året var ingen med från DN. Det finns inte så många barntidningar så SvD Junior vore kul att tävla mot.

Fotnot: Här kan du anmäla dig till Medieruset 2021: 

https://www.journalisten.se/medieruset-ar-tillbaka

Medieruset 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies