”Viktigt att Ny Teknik
håller hög kvalitet”

26 april, 2016

Talentum vill säga upp nästan hälften av sina journalister. Företaget producerar tidningen Ny Teknik,  som Sveriges Ingenjörers förbund köper en stor upplaga av till sina medlemmar. Sveriges Ingenjörer anser nu att det finns anledning att ta upp ärendet med Talentum då kvalitén på tidningen kan komma att hotas.

I mitten av april kunde Journalisten berätta att Talentums ledning planerar att säga upp nästan hälften av sina journalister. Sveriges Ingenjörers förbund ägde tidigare tidningen Ny Teknik, men köper numera in tidningsproduktionen av Talentum. Förbundet står också för i stort sett hela upplagan av tidningen, eftersom man köper en så kallad kollektiv prenumeration till sina cirka 145 000 medlemmar.

När Journalisten pratar med förbundssekreterare Anders Dihkan känner han inte till Talentums planer. Men han menar samtidigt att det är viktigt för förbundet att tidningen fortsätter hålla en hög kvalité.  

- Utan att veta hur det blir i slutändan, eller hur alternativen för dem att producera tidningen ser ut om de ska ta bort hälften, så tycker jag man utan vidare kan säga att vi förväntar oss en tidning med fortsatt hög kvalité. Så att tidningen fortsätter vara den medlemsförmån som den varit för oss hittills, säger han.  

Finns det anledning för er att kontakta Talentum i detta ärende?
- Ja, det tror jag att vi kommer att göra. Vi vill gärna veta vad som är på gång, säger Dikhan.

Hur ser avtalet mellan er ut? Finns det några kvalitetskrav?
- Det vet jag inte på rak arm, jag har inte tillgång till avtalet just nu. Men det är å andra sidan en ganska glidande skala. Det som avgör är ju läsarundersökningar och liknande kring hur den går hem hos medlemmarna.

Peter Larsson är samhällspolitisk chef hos Sveriges Ingenjörer. Han har precis kommit hem från en semester och vill sätta sig in i ärendet till fullo innan han uttalar sig.

- Jag känner till saken men har inte hunnit sätta mig in i allting än så jag kan inte uttala mig, säger han.

Talentum ger även ut Affärsvärlden, Dagens Media, Arbetarskydd, Lag & Avtal och Teknikhistoria.

Taggar: Talentum, sparpaket

Årets groda 2021

Alla gör fel ibland. Men en del fel är roligare än andra. Nu kan du rösta på vilken som var 2021 års roligaste groda. Sista dag för att rösta är den 14 februari. Rösta här.

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies