Tobias Röstlund när han sprang Ecotrail 80 km. FOTO: Pierre Mangez

”Vi springer en lunchrunda till lämplig korvkiosk”

13 augusti, 2021

Medieruset 2021 Har du inte anmält dig till Medieruset än? Då är det hög tid. Den 9 september ska mediebranschen träffas för att återuppta traditionen med Medieruset på Stockholm stadion. Journalisten har pratat med några som anmält sig. Tobias Röstlund på TT Nyhetsbyrån är en av dem.

Varför springer du Medieruset?
– TT brukar ha många som springer de senaste åren, men jag har tyvärr varit bortrest alla år, men nu är det äntligen dags att prova på.

Har du något mål?
– Jag springer gärna långt, länge och trail, det vill säga helt tvärtom, så det här är ovanligt för mig, kort och på hårdare underlag. Men enligt lagkapten Lisa Abrahamsson ”ska vi vinna och vi äter 3,8 kilometer innan frukost”.

Hur många från TT Nyhetsbyrån har anmält sig i år?
–  Jag har inte helt koll på hur många vi blir, eftersom jag inte är på redaktionen utan jobbar hemifrån.

Ni har ett lag, vad heter det?
– Vi heter TT Würstläufer. Det beror på att vi pre corona brukade springa en lunchrunda på fredagar till lämplig ”korvkiosk” och äta och snacka innan vi tog oss tillbaka till jobbet.

Vilket väder hoppas du på under loppet?
– Optimalt brukar vara cirka 12-14 grader och lite vind, kan hoppa över regn, då det blir tråkigt att ha picknic efteråt.

Vilka redaktioner tycker du borde vara med i Medieruset?
– Jag har inte riktigt koll på vilka som brukar vara med eller inte, men Bonnier är ju stora och borde få ihop ett rejält gäng. Jag tror också att public service behöver röra på sig ...

Fotnot: Här kan du anmäla dig till Medieruset 2021:
https://www.journalisten.se/medieruset-ar-tillbaka

 

Kommentarer

Det finns 0 kommentarer på sidan.


Kommentera
Kommentarer på Journalisten är till för yrkesdebatt och är förhandsmodererade. Det innebär att de inte kommer att publiceras direkt. Kommentarer som innehåller hat, hot eller personpåhopp kommer inte att publiceras. Journalistens ansvariga utgivare ansvarar även för kommentarsfältet.
Medieruset 2021

Senaste numret

Prenumerera

Nyhetsbrev

Prenumerera på nyhetsbrevet
Ansvarig utgivare: Helena Giertta. Allt material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt. Citera gärna, men ange källan. Information om cookies